Alzheimer Hastalığı, sayısı günümüzde artan ve genellikle 65 yaş ve üzeri bireylerde meydana gelen hastalıklardan bir tanesidir. Genel olarak nedeni tam olarak belirlenemese de bu hastalığın en önemli gerekçesi yaş faktörüdür. Yaşlanmanın akabinde gerçekleşmesi muhtemel olan Alzheimer hastalığına sahip kişilerin sayısı Türkiye’de 300 bin civarındadır. İlerleyen senelerde bu oranın çok daha fazla artacağı düşünülmektedir.
Alzheimer hastalığı, beyin hücrelerinin normal işleyişinden farklı olarak erken ölmesi nedeniyle ortaya çıkmakta olan bir hastalık türüdür. Hücrelerin ölmesi ile paralel olarak beyinde büzüşme ve küçülme meydana gelmektedir. Herhangi bir bulaşıcı tarafı ve kanser hastalığıyla bir benzerliği bulunmamaktadır. Alzheimer hastalığının genetik nedenlerden kaynaklandığını söylemek de mümkündür. Fakat bu duruma çok nadir rastlanmaktadır.
- Yaş faktörü,
- Damar hastalıkları,
- Kafada gerçekleşen ciddi yaralanmalar,
- Geçmişte yaşanan depresyonlar,
- Eğitim düzeyinde düşüklük
gibi nedenler Alzheimer hastalığının gerçekleşmesini tetiklemektedir. Genellikle ilk bulgular unutkanlıkla başlamaktadır. Hasta adayı yavaş yavaş söyleyeceği sözleri, ocağa koyduğu yemeğini, ilaç saatlerini, alışverişte neler alacağını vs. unutmaya başlamaktadır. Daha sonra bu unutkanlıklar ciddi boyutlarda seyretmeye başladığında, kişi sorduğu soruları tekrar sormaya, olmayan şeylerin varlığından bahsetmeye, hikayeler oluşturmaya, etrafındaki yakınlarını tanımamaya başlamaktadır.
ALZHEIMER HASTA BAKICISI SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Alzheimer hastalığı, dikkatli ve özenli bakım gerektiren, hastaların rahatının ve moralinin yüksek tutulması zorunlu olan hassas bir hatalıktır. Bu nedenle Alzheimer hastalarının yakınlarının bu konuda bilinçli olması gerekmektedir. Bu gibi durumlarda genellikle bir hasta bakıcı ayarlanmaktadır. Alzheimer Hasta Bakıcı seçiminde dikkat edilmesi gereken bir kaç husus bulunmaktadır. Bu hususların başında öncelikle bakıcının hoşgörülü ve sabırlı olması gelmektedir. Çünkü bu hastalık ekstra sabır gerektiren bir hastalık türüdür. Alzheimer hasta bakıcısının iletişim yeteneğinin yüksek olması, güler yüzlü ve cana yakın olması aranması gereken önemli özelliklerdir. Alzheimer hastalarının temiz, steril ortamlarda yaşamaları gerekmektedir. Bu nedenle bakıcıların hijyen kurallarına dikkat etmeleri hastalar açısından çok iyi olacaktır. Görgü kurallarını gözeten ve saygıda kusur etmeyen kişilerin Alzheimer hasta bakıcısı ünvanını alabilmeleri çok daha kolaydır. Bakıcı hastanın günlük ilaç ihtiyaçlarını, beslenme gereksinimlerini, gerekirse tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını da büyük bir saygı çerçevesinde, güler yüzle ve hoşgörüyle gidermeli, ona bu konularda sabırla yardım etmelidir.
Simge Danışmanlık olarak, Alzheimer hastalarına bu özelliklere sahip hasta bakıcılar sağlamaktayız. Hoşgörülü, güler yüzlü, cana yakın ve hastayla büyük bir arzuyla ilgilenecek, bu durumdan şikayet etmeyecek, her türü bakım ihtiyaçlarını büyük titizlikle giderecek Alzheimer Hasta Bakıcı adayları için Simge Danışmanlık bünyesindeki adayları tercih edebilirsiniz. Simge Danışmanlık yıllardan beri sosyal hizmet alanında her türlü iş arayan ve iş vereni bir araya getirmekte olan son derece güvenilir bir danışmanlık firmasıdır. Alzheimer Hasta Bakıcısı olarak aradığınız kriterlere uygun ve güvenilir adaylara Simge Danışmanlık firmasında rahatlıkla ulaşabilirsiniz.